Kosten muren impregneren

De kosten voor muren impregneren is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij vat te denken aan de mate waarin de muren eerst nog gereinigd moeten worden, aan de totale oppervlakte die geïmpregneerd moet worden en natuurlijk ook aan het bedrijf waar je de werkzaamheden door uit laat voeren. Elke onderneming is vrij in het bepalen van de eigen tarieven. Dit kan ervoor zorgen dat je bij de ene onderneming tot wel honderden euro’s meer of minder betaalt dan bij een tweede onderneming, voor exact dezelfde werkzaamheden. Het is dan ook altijd aan te raden om meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen.

De gemiddelde kosten voor muren impregneren

Als je een nieuwbouwwoning hebt, dan hoef je in verreweg de meeste gevallen alleen rekening te houden met de kosten voor de muren impregneren. Het komt zeer zelden voor dat wanden van een nieuwbouwwoning eerst nog gereinigd moeten worden. Zit je in een situatie waarin de muren wel eerst gereinigd moeten worden, dan moet je rekening houden met een prijs tussen de 5 en 15 euro per vierkante meter, afhankelijk van de gekozen methode voor het reinigen. Als je de muren niet hoeft te laten reinigen, dan moet je rekening houden met een prijs van rond de 9 tot 10 euro per vierkante meter voor het impregneren van de muren. Wanneer we kijken naar de gemiddelde woning, dan komt het kostenplaatje uit op ongeveer duizend euro exclusief BTW. Hier komen de eventuele reinigingskosten nog bij.

Winst behalen

Het is zeker de moeite waard om de kosten voor de muren impregneren te investeren in je woning. Je haalt de kosten er relatief snel uit, doordat je meerdere andere kostenposten bespaart. Zo voorkom je dat er vocht in je muren ontstaat en hoef je dus niet bang te zijn voor hoge kosten voor het verhelpen van vochtproblemen en –overlast. Daarnaast kan je vaak ook besparen op de energierekening.

Een vochtbestrijder inhuren?

Wat kost vochtbestrijding in jouw regio? Vergelijk offertes van vochtspecialisten en kies voor de beste deal om te besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.