Kosten vochtbestrijding

Als je vochtproblemen in je woning, winkel of kantoor hebt dan wordt je hier natuurlijk niet vrolijk van. Je wilt het liefst zo snel als mogelijk deze problemen oplossen. Vocht kan op verschillende manieren en volgens diverse methodes bestreden worden.

De manier waar je voor kiest is afhankelijk van het soort vochtoverlast en ook waar het in een bouwwerk zit. Wat condensvorming voorkomen in de slaapkamer is gemakkelijker te bestrijden dan doorslaand vocht of grondwaterproblemen. Daarom zullen de bijbehorende kosten per probleem variëren.

Snel en vakkundig!

Het maakt niet uit wat voor vochtoverlast je precies hebt, het is belangrijk dat het snel en goed wordt opgelost. Het is immers niet alleen iets wat veel schade aan een bouwwerk kan aanbrengen, maar ook aan de gezondheid. Over het algemeen kunnen mensen met reuma of astma nog meer klachten krijgen. Of kan er ongedierte zoals muizen en torren in huis zijn. Zorg dat het vocht daarom effectief wordt bestreden.

Tarieven vochtbestrijder

Het inschakelen van een professionele vochtbestrijder is vaak duurder dan je verwacht. Het is daarom belangrijker om niet naar de kosten te kijken, maar naar hoeveel schade je kunt voorkomen. De woning kan veel schade oplopen door betonrot en schimmelvorming. Het herstellen en repareren van de woning zal dan vele malen hoger zijn dan de kosten voor vochtbestrijding.

Wat zijn de exacte kosten?

Vraag een offerte aan bij een professionele vochtbestrijder om te ontdekken wat de exacte kosten zijn in jouw situatie. Je kunt het beste verschillende offertes opvragen om een beter beeld van de kosten te krijgen. Zo kun je voor een betaalbare oplossing kiezen om je woning weer vochtvrij te krijgen. Hiervoor kun je naar pagina offertes vochtbestrijder.

De kosten van vochtbestrijding kunnen behoorlijk oplopen. Het is dan ook altijd beter om te zorgen voor goede vochtwering voordat de vochtproblemen ontstaan. Echter, dit is niet altijd mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een woning hebt gekocht waar achteraf al vochtproblemen waren. Daarnaast komt het natuurlijk ook veel voor dat goede vochtwering eenvoudigweg vergeten wordt in het onderhoud, waardoor hier pas aan gedacht wordt als de vochtproblemen al de kop opsteken. Vaak ben je wel verzekerd tegen de kosten van vochtbestrijding. Echter, als je hier niet voor verzekerd bent, dan moet je toch rekening houden met een vrij onvriendelijk kostenplaatje.

Met welke kosten voor vochtbestrijding moet je rekening houden?

Als je niet verzekerd bent tegen het verhelpen van vochtproblemen, dan moet je rekening houden met diverse kosten. Op de eerste plaats zijn er de kosten voor het impregneren. In de meeste gevallen ligt de prijs hiervan tussen de 7 en de 9 euro per vierkante meter, exclusief BTW. Voorafgaand aan het impregneren zal er goed gereinigd moeten worden. Dit kan in de meeste gevallen door hetzelfde bedrijf worden uitgevoerd. Hierbij moet je rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de 10 en 20 euro per vierkante meter. Dit bij elkaar opgeteld betekent voor de gemiddelde woning al een uitgave van enkele duizenden euro’s. Vaak heb je bij vochtproblemen ook te maken met zichtbare symptomen, zoals lelijke vlekken in de wanden of het plafond. De kosten van het opnieuw sauzen van muren en plafonds komen er dan nog bij.

Vraag meerdere offertes aan

De kosten voor vochtbestrijding zijn vrij te bepalen door een onderneming. Hierdoor kunnen er behoorlijke prijsverschillen bestaan tussen bedrijven die de werkzaamheden voor je uit kunnen voeren. Het is daarom altijd verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat je zeker weet dat je de werkzaamheden zo goedkoop mogelijk laat verrichten. Let hierbij uiteraard ook wel op de kwaliteit van de werkzaamheden.

Een vochtbestrijder inhuren?

Wat kost vochtbestrijding in jouw regio? Vergelijk offertes van vochtspecialisten en kies voor de beste deal om te besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.