Lekkages afdichten

Er is niets vervelender dan om een lekkage te hebben. Een lekkage kan op veel verschillende manieren ontstaan in je huis. Er kan een leiding springen, een gat ontstaan in de kruipruimte of een lek in het dak. Een lekkage kan op veel plaatsen ontstaan en voor veel vochtoverlast zorgen. Het is belangrijk om het vocht snel en vakkundig te bestrijden door de lekkages af te dichten. Kijk ook op pagina vocht in de slaapkamer en vocht in de kelder of kelderafdichting.

Waterlekkage op het dak

Veel waterlekkages ontstaan op het dak. Het dakleer laat los, dakpannen waaien van het dak en water krijgen toegang tot de woning. Lekkages zorgen voor vocht in de woning. Het vocht is een bedreiging voor de woning en ook voor de gezondheid van de bewoners van het huis. Door vochtbestrijding toe te passen en de lekkages af te dichten is de woning te beschermen. Door snel op te treden tegen vocht is het mogelijk om de schade te beperken. Zorg voor het afdichten van de lekkages en tref maatregelen om het huis te beschermen tegen vocht van buiten.

Lekkages komen nooit gelegen. Toch komen ze regelmatig voor. Niet alleen oude huizen, maar ook relatief recent gebouwde huizen kunnen te maken krijgen met de ongewenste nattigheid. Lekkages kunnen meerdere oorzaken hebben en er zijn ook meerdere oplossingen voor mogelijk. Vaak is een lekkage het resultaat van slecht en/of achterstallig onderhoud. Je huis moet normaal gesproken waterdicht zijn, maar muren, schoorstenen, kozijnen en vele andere plekken kunnen gemakkelijk scheuren gaan vertonen. Via deze plekken kunnen lekkages gaan optreden. Vaak zijn dit plekken die je niet iedere dag controleert. Op plekken waar het dak overgaat in de staande muren kan de conditie van het daklood bijvoorbeeld slecht zijn. Dit is dan ook een plek waar regelmatig lekkages ontstaan. Een lekkage kan ook zijn oorzaak ook vinden in grotere beschadigingen, zoals een gesprongen waterleiding of een kapotte riolering.

Lekkages zijn vaak onzichtbaar
Vaak zijn lekkages moeilijk detecteerbaar en als ze al detecteerbaar zijn is het nog niet vanzelfsprekend dat de lekkage die je hebt gevonden ook de oorspronkelijke bron van het kwaad is. Water stroomt weg, zodat een lekkage gevonden kan worden op een plek die ergens anders ligt dan de plek waar het water je huis binnendringt. De lekkages ontstaan dikwijls op plaatsen waar je ze niet goed kunt zien. Bovendien ontstaan ze vaak in kleine kiertjes, gaatjes of scheurtjes. Ze ontstaan door broosheid van een muur of kleine constructiefoutjes. Deze kleine scheurtjes kunnen echter wel grote gevolgen hebben, omdat het water wat je huis binnenkomt wel zorgt voor rotting, schimmel en ongedierte. Daarom is het belangrijk dat je je huis regelmatig controleert op lekkages. Indien je een zwakke plek hebt ontdekt, is het cruciaal dat je meteen ingrijpt en het euvel verhelpt of laat verhelpen, omdat de schade uiteindelijk vaak niet te overzien is. Er zijn genoeg manieren waarop je huis weer waterbestendig gemaakt kan worden.

Een vochtbestrijder inhuren?

Wat kost vochtbestrijding in jouw regio? Vergelijk offertes van vochtspecialisten en kies voor de beste deal om te besparen op de kosten die je moet maken. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Een lekkage in de kruipruimte

Ook in de kruipruimte is het mogelijk om een lekkage te krijgen. Een leiding kan springen of een scheur in de buitenmuur kan vocht naar binnen laten gaan. Een lekkage in de kruipruimte kan voor veel overlast zorgen. Vocht kan de balken van de vloer aantasten en laten rotten. Ook zal de lekkage in de kruipruimte zorgen voor meer ongedierte in de woning. Vooral mensen met astma en reuma zullen veel last krijgen van de vochtigheid in de woning. Dicht de lekkages snel af en zorg voor een goede vochtbestrijding!

Offertes opvragen

Vraag bij vochtbestrijders offertes op om zo het aanbod te vergelijken. Dit kun je doen door gebruik te maken van onze offerte service.